Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintern kan vara så ljus mitt i allt

 

Jag sörjer alltid det som vissnar och det som dör
likt vintern nu droppar mot sin undergång.


Nog har jag längtat efter att den ska dö
 utan att inse att tiden dör den också.
Nu vrider den sig som i plågor och rinner
 ut i strida strömmar.

Vinterns kyliga budskap fryser fast utan
 att varna, bär några liv mot fördärv.
Vintern kan ta hårda grepp men ändå har
 jag sett det vackra som finns i dess yta.


Jag har vant mig att möta den


Vintern lyser och glimmar ännu en stund
 och jag erkänner dess skönhet medan jag
längtar efter att den går in i ålderns höst.

Det är våren som ska födas, som längtas nu
 men just idag rinner sorgen av det som varit
i floder av vinterkalla utlopp.


Jag är kluven

 

 

 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-01-09 01:11



Bookmark and Share


  Maria Thunholm
Jag gillar den här.

Det som jag saknar här i Paris är de fyra àrstiderna, dà var säsong har sin skönhet...

Fast jag älskar hösten...
2011-01-22

  Berit Robin Lagerholm VIP
Den här har en underbar framtoning i ton och budskap.
Att leva i ett vara där man vet att det ska växla till något kommande. Att vilja vandra vidare men ändå inse saknaden i det varande.
Tycker mycket om denna varsamt mjuka.
2011-01-10

  anits VIP
Mycket fint skrivet
får mig att längta till våren
2011-01-09

    AA VIP
Bra skrivet. När vintern har sitt grepp känns det evigt, fastfruset. Plötsligt rinner den bort i strida strömmar. Vi har fått en glimt av vår men ännu är det för tidigt....AA
2011-01-09

  Larz Gustafsson VIP
Jag sörjer den inte men har på något sätt försonats med den.
2011-01-09

  M.A.J.R
Fan jag längtar till sommar....

Bra skrivet =)
2011-01-09

  Johan Bergstjärna VIP
Ja vintern, såna HÄR vintrar kan man hatälska...
Men om 2 månader är VÅREN i antågande!
Fint skrivet!
2011-01-09

    Lars Gullberg
Fint att läsa din poesi i natten

den blir lite mer påtaglig då :-)

Lasse
2011-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP