Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna barnvisan sjöng min mormor och min mamma för mej när jag var liten. Sen har den följt alla generationer. Tycker så mycket om den.


Eriks Månfärd

Säj har ni väl hört om Erik vad han tog sej för en gång, jo han for att hälsa på månen, uti en luftbalong.

Och mångubben artigt sade välkommen uti mitt hus, bjöd Erik sitta neder och tände två stjärnor till ljus.

Sen fick Erik smaka av finaste sockermat och allt bjöds på silverbricka och åts uppå silverfat.

Sen fick Erik dansa med månens flicka så fin och hon hade silverkransar och kjortel av tunn musselin.

När Erik belåten blivit så for han till jorden igen, men var gång sin färd han beskrivit, man svara,

" Du drömt min vän"




Fri vers av legusa
Läst 458 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-23 17:19



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vad härlig!
Att din mormor sjöng den gör den ännu mer härlig :)
2011-01-26
  > Nästa text
< Föregående

legusa