Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kondens under ögonlock

Det finns inga horor
i ditt badkar,
ingen champagne
som går på gatan
men även om du målar
med svart och vitt
så skiner
färger fram ibland,
resan är sådan
och du kan inte påverka
att alltid
verka
opåverkad

Ölen är
kall
ditt hjärta är av is
men plusgrader
får dig att tina
ibland
och
dina fotspår syns
från hallen
till kylskåpet

Tröst kan vara så mycket
värre
än att
öppna sina ögon
för att se

Hur ska
vi få dig
att
öppna
det som varit
stängt
så länge




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 225 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-01-15 17:13



Bookmark and Share


  Diffusiaria
Ah, kraftfull.
2011-01-17

  Oceaner
Jag känner mig analyserad, kanske för att du säger "vi" och "du", men jag gillar det. Rakt igenom väldigt bra, slutet av första stycket är min favoritdel.
2011-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan