Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PoEsI äR

Poesi
är räkskal
dumpade
i en plastpåse
som bärs ut
till
soporna men
på vägen dit
upplever en
färd

Poesi
är sex
och rutor
på magen
koskit i hagen
och
dikten kan mycket väl
vara när
du
minst anar

/Igår såg jag en man
äta kebab
klockan var 00.53
trots att jag inte
la det på minnet
människor
skulle resa
både hit och dit,
tonårstjejen
spydde
i en påse
på bussen,
en annan kille från
samma gäng
däckade
och landade
i mittgången
samtidigt som deras blonda
vän i läderbrallor
och lady ga ga skor
smsade vidare utan att ens
rynka på ögonbrynen/

Det är typ fett
ofattbart
men jag kommer
från en
annan tid,
typ stenåldern

Poesi är
en
bakfylledröm
fylld
av läsk
och
pizza
samtidigt som
man springer
mot
bättre tider
trots
bättre
vetande

Poesi är
under min hud
bakom en naken brud
bredvid
en uteliggare
framför
mina steg
poesi är
ett kneg
som ibland förvandlas till deg
utan jäsningsförmåga

Kom så ska vi baka
bullar
men vem står bakom hörnet
och knullar
sig själv ?

Kan det
vara
prästen
i latex
eller
muskelknutten
utan anabola
oh ja
lite får dom tåla
ta en rom och cola
och var som en människa
för fan !

Djävulskt
bra
blir det bara
när man släpper bibeln
och glömmer
att betala hyran

Poesi är
mycket mer
än vad
mina ord någonsin kommer
att förmedla

Så ät
nu kakan
och spara smulorna
släng ut dom
i trädgården
vem vet
kanske
räddar du livet
på en gråsparv




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 210 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-01-15 17:55



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Gillar! :)
2011-01-15

  Louise Buenafe Mistén @ CaseClosed
Gillar :) Har börjat tycka om dikter som berättar saker utan att kanske ha ett helt synligt och blottat mål. Det är... mysigt, är helt fel ord, men det närmaste jag tror att jag kan komma.

Vardagsrealism. Tror att min favorit var räkskalen, vilket kan tyckas är lite synd, att det jag ser som punch kommer redan i början, men jag tycker att dikten klarar sig ända i mål ändå (det där som trots allt inte riktigt fanns, och därför är lättare att pricka - "vad letar vi efter?-tekniken"). Fan vad flummigt det här blev. Fråga om du undrar nåt, så ska jag försöka igen.

Kontenta, jag tyckte om dikten.
2011-01-15

  Svartsilver
vilket ös! du har många bra stycken i denna text-
2011-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan