Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Piratens sång

jag saknar henne
en vän som stod intill
det frustrerar mig ofta
att den boken låser oss fast i bojor

så vi aldrig kan mötas som
vi gjorde då
jag känner lukten av vuxenhet och
min kropp darrar av stanken

vissa tycker det doftar ljuvligt
och tryggt men mitt barn vill vädra
så förljuget dem ler vitt med döda ögon
medan dem förundras över

den tomhet
som fyller de om natten
som minuter tickar deras dagar
och så stirriga dem blir i sitt ekorrhjul

blickar fästa på guldet och suktan efter
bekräftelsens ton ;du ser fri ut din fånge
kan du säga att du vet vad kärlek är
att du är lycklig över att få var med

Alela Dianes ögon är öppna och
piraterna sjunger sitt spel
och jag dansar fast det regnar nu
eller är det solsken

det enda som är mig övertygat
är att jag hör toner
som spirar i mina vener som den
skönaste drog som finns

det smakar mörkt kaffe i mun och mina
händer vill ha en marlboro light som
dem inte kommer att få
sing the pirate's gospel

någonstans går hon nu en kvinna med ögon
tungt fyllda med längtan efter liv
fotspåren hon följer är vita i snön
glittrande vackra tycker hon

kan du inte se att de slingrar sig förrädiskt
min vän
att spåren du sätter dina varma fötter i
är kallare än den sten vi höll den dagen

se det finns en liten väg till höger
där kan du gå barfota i sanden
vi kan plocka stenar som vi döper
som inte alls är kalla

jag ska hitta dig en särskild
som jag drar lent mot din kind
här finns inga sådana böcker
heller inget sådant guld




Fri vers av Cli
Läst 333 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-19 15:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cli
Cli