Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångestens väsen

Ångest smyger fram i skrevor,
tar sig fram där ingen vet.
Lämnar spår av djupa revor
och förstör i hemlighet.

Du som äts av ångestmaskar,
tro ej att du kan få stöd.
Ångestelden bara askar
brinner utan värmeglöd.

Om du skriker, ingen hör dig
och din nöd blir bara brus.
Ångestelden som förstör dig,
sprider inget trivsamt ljus.

Människor omkring dig skyr dig.
Avgrunden ett kolsvart hål.
Om du faller ingen bryr sig.
Ingen hör ditt stumma vrål.

Världen din gestalt förskjuter,
ingen åt det hållet ser.
Avgrund bakom dig sig sluter,
så du synes aldrig mer.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-01 10:56



Bookmark and Share


  Anita Brännström VIP
Så bra beskrivet om den grymma ångesten...dessutom i rim...fin rytm
2011-08-18

  stenhur VIP
Träffande beskrivning! Väl rimmat på ett sätt som understryker hur ångesten obevektigt kryper inpå. Som en psalm fast tvärtom!
2011-02-10

    ej medlem längre
Bättre kan det knappast sägas.
2011-02-04

    ellem
Så egentligen är osynligheten problemet? Att ingen ser vad som är fel eller att något är fel. Det är upp till den som drabbas att söka hjälp och det är svårt nog...A Catch 22
2011-02-02

  Carola Jeryd
*
kamiz
2011-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick