Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten handlar om fred och vad jag skulle definera fred. Denna dikt var något som jag skrev för en samhälls uppgift.


Mot Fred - Dikt av Tinoosh Rashedi

Bakom eld och dess slukande lågor,
Sväller vi alla av känslornas vågor.
I hopp om att människan ska tänka och förstå,
Att alla varelser måste få,
En chans i livet.

Människans ovilliga börda,
Maskerar och hindrar böner att bli hörda,
Om ett fridfullt liv i det ljusa, själ-lika under,
Som ska ge själens duva sina fria stunder.
I fred.

Varför ska man ha ens samtycke,
Om man inte blir bedömd efter sitt eget stycke.
Varför ska man följa normer,
När dessa regler blir ihjälskjutna av nya reformer.
Riktig fred är något man har inuti,
Allt annat kan man låta bli.

Mot fred ska vi alla gå,
Och av fred ska vi alla bestå.


~ Tinoosh Rashedi




Bunden vers av Tinoosh
Läst 845 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-02 11:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tinoosh
Tinoosh

Mina favoriter
Hjärtats Ödesdigra Slag