Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kairo


Kairo brinner för dig

I brytningstid står slaget
mellan tyranni och frihet.
”Jordens moder” reser sig från sin långa sömn,
för att återigen ta plats i historien.

På Kairos gator hörs nya hymner,
som har varit kuvade i årtionden.
Solen lyser starkare,
luften är annorlunda,
färgerna är intensivare..
Det är frigörelsens tid.

På ”Befrielsetorget” förenas människornas röster,
för att ropa ”bort med farao och hans skräckvälde”.
På ”Befrielsetorget” lyser lågorna
för bröd och frihet,
och bär med sig folkets obevekliga krav på bättre liv.
Kairo brinner för dig... och mig.


• ”Jordens moder” är en beteckning som används om Egypten, främst i arabvärlden.
• ”Befrielsetorget” är det centrala torget i Kairo där hundratusentals människor har demonstrerat mot den egyptiska regimen sedan 25 januari 2011.




Fri vers (Prosapoesi) av Johannes Khawsho
Läst 199 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-08 21:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, nu lyser solen starkare...
2011-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Johannes Khawsho