Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med andedning av Australiens nationaldag 26e januari, som firas på södra halvklotet med grillfest


BBQ-time

I dessa nordliga platser,
till Australien man drömmer sig bort,
under farliga vinterstrapatser
är det långt det som förrut var kort.

Man pälsar på massa kläder
för att morgontidningen hämta,
men så ändrar sig plötsligt vårt väder,
så man tror ju att gudarna skämta.

Där det förr varit snöfyllda drivor
är det nu mass pölar av vatten,
som med stora stegen man kliver
och som fryser till is över natten.

Både barmark och snö har vår vinter.
det regnar och snöar och slaskar.
Grus pryder snön som korinter.
Ibland snöglop och regnpöl man traskar.

Ner till hållplats det bildats en kana,
så ingen kan vara besviken.
När man alllra minst kunde ana
får man utöva akrobatiken.

Så jag struntar i vintertidsnycker,
om jag ändå ska gå här och trilla,
om jag så tar mig framåt på kryckor,
den 26e så ska jag dock grilla




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 448 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-15 14:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick