Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
*TACK* till "stenhur" för inspirationen... (Eget foto)


Att komma till tro



Inte förrän jag lämnade
den församling
jag i princip föddes in i
fick jag chans till
att på egen hand upptäcka
vem Jesus egentligen var
och vilka de ord var
som han förkunnade

fram tills dess
fick jag precis allt
serverat på silverfat
men jag vet inte om det silverfatet
borde ha stannat
där det hörde hemma

dock är det aldrig för sent
att "födas på nytt" -
långt upp i vuxen ålder
fann jag den tro
som känns rätt för just mig
helt utan tvång och krav
inte heller serverad och klar
av andra

den bara fanns där en dag -
då var känslan
så självklar och stark,
så vilsam och trygg


och äntligen, äntligen
kunde jag både tro
och andas




samtidigt















Fri vers av Junitvillingen
Läst 296 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-02-21 12:56



Bookmark and Share


  ULJO
Härlig insikt. Man ska följa sin egen själ i valet av tro.
2011-02-22

  Jaseph
Häftigt!
Starkt och uppmuntrande!
2011-02-21

  Redeemer
"och äntligen, äntligen
kunde jag både tro
och andas
samtidigt"

Dessa slutliga rader är så genialiska.
Mycket vackert diktat, och mycket innehållsrikt.
Tyvärr har du ju helt rätt i att kyrkan kan skymma sikten för ofta, för att kunna se Jesus tillräckligt klart!
2011-02-21

  erkki
Vackert berättat!
2011-02-21

  stenhur VIP
Så fantastiskt fint du beskriver det! Att själv få hitta fram till det man tror på utan andras krav och pekpinnar är underbart!
2011-02-21

  walborg
Fotot är osannolikt vackert!!!!
2011-02-21

  walborg
Ljuvligt att läsa dessa härliga rader fulla av tillit.
2011-02-21

  Valdemar Anders
Det kallas att komma till insikt!? Bra!
2011-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen