Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Under den vackraste av norrskenshimlar



Alltså...
jag tror ständigt
att jag inte är
en dag äldre än trettiofem
jag känner mig till och med
ännu yngre än så

för jag både busar
och gör änglar i snön
räknar ivrigt timmar och minuter
tills jag får köpa
mitt lördagsgodis

jag gungar i lekparken
sjungandes allt från "Lilla snigel"
till "Sommaren är kort"
ja, det kan även bli en
fartig rocklåt

leker och tramsar med
mitt älskade barnbarn
och min "snart sambos" små döttrar
vi dansar, sjunger, bygger med både
modellera och lego
trär halsband
stänker skumbadsvatten
på varandra
leker kurragömma
och affär

när jag möter
mitt ansikte i spegeln
ser jag en medelålders kvinna
med det jag vill kalla skrattrynkor
vid ögonen
jag möter ett blågrönt ögonpar
som gråtit många tårar
men också glitterskrattat

åldrandet finns ju där
det syns i huden
som inte är lika len som förr
det känns i kroppen
som ibland spelar mig
fula spratt
och får mig att längta
efter splitternya reservdelar

men livet är här och nu
det pågår som bäst och mest
i just denna stund -
varken begynnande rynkor
eller kroppsdelar
som inte alltid vill det jag vill
kan hindra mig

glatt fortsätter jag
min härligt spännande livsresa
sjungandes "Forever young"
medan jag gungar
under den vackraste av

norrskenshimlar












Fri vers av Junitvillingen
Läst 309 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-02-22 09:01



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tack för en underbar text om livsglädje!
2011-02-28

  Glensan
Sannerligen en text som andas livsglädje så vackert skriven så full av smultronbitar texten berörde mig mycket, börja längta till sommaren. Massa applåder
2011-02-23

  •AW•
Det känns som om du har funnit meningen med livet!!!
2011-02-22

  Lars Hedlin
Härligt ...vackert..
2011-02-22

  Lars E Jönsson
Fasiken vilken underbart bra bild till en text som passar in
2011-02-22

    Max Poisé
Det är inte bara liv eller glädje i denna text, det är just det som en majoritet har svårt att finna. Det underbara, det undersköna...det som betyder att vi längtar..
2011-02-22

  Järnkatten
Bravissimo!!!!!
2011-02-22

  Anna*
Sprudlande vacker text så full av barnaglimten i ögat och framtidstro. Applåderar och gratulerar =0)
2011-02-22

  © anakreon VIP
Mot åldrandet gör människorna
fåfänga attacker
men inser sedan lugnt att
även skymningen är vacker.
Calle
2011-02-22

  Yrre VIP
Underbar livsbejakande text av en mycket ung men levnadsvis kvinna :)
2011-02-22

  Valdemar Anders
Härligt! Livsglädjen unnar jag dej verkligen! Bra text!
2011-02-22

  erkki
Ditt sätt att gladlynt leva
att ropa "kom" och säga "sjung"
med änglararmar "veva"
du blir din egen levnads kung
2011-02-22

    ej medlem längre
Jag ansluter mig till Forever Young :)

Applåder!!!!
2011-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen