Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nuets hav

I nuets hav är det stilla och lugnt.
I nuets hav kan man flyta.
I nuets hav, där det sjunkit allt tungt
och kvar finns en spegelblank yta.

Horisonten är något vackert att se
ditåt som blickarna söker.
Nuets hav som har allting att ge
horisont samma yta som kröker.

I nuets hav med en köl som är rund
och vädersträck tappat all riktning.
I nuet den plats där du stannar en stund
innan framtid du tar i besiktning.

I nuet skapas ej skratt eller gråt
ej heller sorg eller lycka.
I nuets hav kan du segla en båt
varhän och varfrån du vill tycka.

I nuets hav på en spegelblank sjö
varje stund du kan sitta och drömma.
I nuets hav ska du leva och dö,
som sandkorn i timglaset tömma




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 278 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-22 11:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
mycket vackert!
2011-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick