Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sjätte dikten i diktsviten: Han och svalorna (och en snöboll)


Leta fyrklöver (6)

Ska vi leta fyrklöver
i min trädgård?

Möjligtvis kasta ner varandra
i gräset och hångla

Få blonda och bruna hårstrån
i ansiktet
Hopflätade

Svalorna ska flyga vid molnkanten
Nudda med deras spetsiga vingar

Vi kan förklara för varandra
vilka band det är på våra tröjor
Hårdrockaren du,
indiepopparen jag

Grässtråna kan användas
som kittlarvapen

Min gräsmatta är inte stor
Vi två får nog precis plats

Om du vill
så kan vi alltid
strunta i att leta fyrklöver
och
bara hångla




Fri vers av fjäril
Läst 465 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-12-14 19:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fjäril
fjäril