Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtappad

Fuktigt, regnigt, mörker, dis
Kyla, vinter, snö och is
Hostar, nyser, full av slem
Huttrar, fryser, vill gå hem

Halkar, ramlar, slår omkull
Sörjig, smutsig, våt och full
Eder, tårar, blod och svett
Mister både sans och vett

Ynklig, sjuk, svag och rädd
i fördärv av Satan ledd
Minnes sedan Herrens bud
Hjälp mig, hjälp mig, gode Gud!

Styrkan strömmar till hans kropp
Långsamt sätter han sig opp
Själen fylldes så av mod
Snart på båda ben han stod

Hjärnan klarnar, ruset svann
Sin största seger han nu vann
Himlen öppnas, molnen flyr
Natten suckar, dagen gryr




Fri vers av Dick Zeijlon
Läst 136 gånger
Publicerad 2011-02-26 18:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dick Zeijlon