Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En studentikos vers om att professorer inte ska försöka sig på något annat än va de är bra på


Professor bliv vid din läst

Sitter en professorsgubbe
täljer måfå-pinnen,
suckande så djupt på stubbe
över all minnen.

Minns så forna dagars labb
genom alla åren.
Förnimmer doktoranders flabb
uti korridoren.

Täljer vresigt med sin kniv
med det röda skaftet.
Tänker på sitt gågna liv
och hur han faktist haft’et

Minns han fick professors grad.
Fick professors gåva,
denna kniv med många blad
kunde sen ej sova.

Börja tälja som besatt.
Börja jobb försaka.
Täljde dag och täljde natt.
Förståndet börja knaka.

Minns till sist han fördes bort
ifrån fakulteten.
Hans sista tid blev allt för kort
professor på pulpeten.

Sensmoralen som den är
börja ej att vässa.
Kvar i molekylers sfär
Om du vill professa.

Forsätt doktorander snida
i ditt fögderi.
Klippska planer fortsätt smida
I molekylernas kemi.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-28 18:03



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Ha...ha....
Rolig och underfundig med toner av allvar.
Tar till mig och begrundar...
Kramiz
2011-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick