Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dum den som fördömmer havet

Det guppar ljuvliga gupp
Emot nött ekas trä flank
Gupp, gupp
Två vågor närmare solens glömda guld vid horisonten

Om jag vill kan jag föra handen sakta i de salta vattnet,
Få en sekund av känslan av att vara nära rikedomen
Kanske synes frestande, för enkelheten i vad en fattig själ tog
Men inte då,
Ty mitt ögas mättande sinne
För sig mer än nog

Som vals på vågorna
Den vill jag dansa med solljuset som åskådare
Med havet som enda alternativ
Till värld
Fri
Från all härd

Skvalpet för vågor som dör emot berg
Kombinerat med lätena ifrån fåglarnas frihets skri i glöd
Verkar sig vara
En fridfull död

Gupp, gupp, bonk
Låter det när vi till sist slår emot kaj igen
Jag har fem öre kvar på kontot precis som innan
Men pengar,
Brinn brinn
I stundens hetta är jag rikare
Än någonsin




Fri vers av Linda Gustafsson
Läst 309 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-11 10:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linda Gustafsson
Linda Gustafsson