Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ?

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ?




DU ÄLSKAR ATT ÄGA

du äger dyr elektronik

men kan den döva hjärtats skrik?

du frossar i modern teknik

men kan den stilla din panik?

du menar att du blivit rik

men du är fattig i kubik

med all din termodynamik

och avancerad mekanik

med din kemi och kvantfysik

du sitter fast i din logik

 

 

LARZ GUSTAFSSON    11/3 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-11 21:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Uppenbarligen har du trampat på en öm tå. :-)
Bibelcitatet är i allra högsta grad aktuellt, oavsett hur man väljer att tolka det. Jag ställer upp på din tolkning, materialismen kan inte frälsa oss, den blir lätt av ondo.
2011-03-12

  Larz Gustafsson VIP
Det var materialismen det handlade om här, inte skruvmejslar eller andra verktyg - power tools t ex.
De sistnämnda använder jag f ö på min arbetsplats.
Och datorn använder jag, som synes.
Alltså måste det finnas ytterligare en dimension som jag är ute efter att spegla.
2011-03-12

    Tea Alex
Rakt på sak om materialism....just denna teknikhets gör mig förundrad...hur kan människor bli så till sig av en kaffebryggare? (eller en espressonmaskin eller vad det nu kallas)
2011-03-12

  © anakreon VIP
..och smärtan hörs
i dina skrik.
2011-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP