Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tisdag


det är ingen ny vecka längre
det är inte mitten på arbetsveckan
det är ingenting att se på tv ikväll
det är tisdag

en vits i ett fikarum har en annan klang
och ingen har något roligt att berätta från en måndagskväll
det är tisdag

du ska säkert tvätta också
någon har inte tömt torkrummet i tid
det är tisdag

på en tisdag vill du byta jobb
eller åka utomlands
dricka öl på en irländsk landsbygdspub
och det tisdagsregnar

det är tisdag

regn på en fredag kan nästan kännas hoppfullt
människor småspringer in på systemet
för att handla kvällens dryck
”något gott till maten” säger dom

men idag är det tisdag




Fri vers av Emma Franzén
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-15 10:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emma Franzén
Emma Franzén