Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om nu gud, mot alla odds ändå skulle finnas så hoppas jag att hon, kallar sig i hemlighet för gudrun. Gud finns åtminstone som företeelse, ungefär på samma sätt som 'rättvisan', tomten och även 'allas rätt till... olika saker som tex jobb'.


Replik på litet snack i mejlen






Jag har ingen annan gudstro än att gud finns för den som tror, vilket jag inte gör...
Ja, inte på en gud, förlåtande eller ej, i vilket fall.
Jag tror delvis på människan, delvis på mig själv... jag anser att många gudstroende försöker att omyndigförklara icke gudstroende genom att exempelvis säga saker som
'det gör inget att du inte tror för gud tror på dig'
eller

'om du tror på kärleken och naturen så tror du på gud', som då skulle ha patent på just kärleken och naturen.
eller

'När du tror att det är dig själv du talar med då du talar högt, då är det gud du talar med'

ja och liknande 'argument' för att precis alla, egentligen tror på gud.

Men om nu alla redan tror på gud, varför då försöka övertyga 'alla' om att gud finns?

Livet är fullt av paradoxer och många av dem skapar vi människor åt oss själva och åt varandra.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-03-16 14:42



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Skulle väl vara Mammon eller Diana i så fall, eftersom jag vinner en slant då och då utöver att vara en smula såsom 'på jakt'. Ett lodjur jagar hela året.
2011-03-18

  Mr Lindemann VIP
Jamsi, du blev nog inspirerad av gud här i dina rader
2011-03-17

  Marja-Liisa Koski VIP
Alldeles riktigt och heja för den hemliga Gudrun!
Kram!
ML
2011-03-16

  Jack E. Gladh VIP
Skickligt ordat.
2011-03-16

  filosofian
Den här var tänkvärd och intressant. Kul att du skrev den här nu, går precis runt och försöker komma underfund med var jag står gällande frågan om verkligheten :) tack!
2011-03-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP