Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det händer precis nu.....


En av dina fyra systrar


Vill lyfta dig bort
långt bort från
den svåra sjukdom
som tär på din kropp

vill se dig som du var
alldeles nyss

då när glittret i dina ögon
fanns där med råge
när ingenting var omöjligt
och din hud var slät
och fin

vill bära dig
bort från smärtan
i din magra kropp
vill att du ska
få möta morgondagen
fri från
cellgifter, bromsmediciner
ovisshet och ångest

önskar att jag
kunde göra
så mycket mer för dig
än vad som
är möjligt

men allt jag kan
är att med
min kärlek, omtanke
min uppmuntran och
min hand i din
finnas här
som en av


dina fyra systrar










Fri vers av Junitvillingen
Läst 282 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-03-21 18:32



Bookmark and Share


  erkki
Det kanske är nu som systerskapet känns tydligast. Hand i hand.
2011-03-22

  ULJO
Så berörande
2011-03-22

  Line W
Ja, vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Det är vackert och smärtsamt.. Vill bara ge dig en kram, för att du behöver det, och för att du ska orka!
2011-03-22

  Järnkatten
Du beskriver det svåra med en oerhörd värme, en ängels signum...
2011-03-21

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tack för att du finns
För din syster
och för oss.
2011-03-21

  Mow Dean VIP
tack för att du delar med dig.
igenkänning.
2011-03-21

  Nina Nightwish
Mycket känslosamt att läsa.. Det högg till i bröstet av sorg över din systers smärta.. Älskade systrar som man har känt hela livet, som man önskar allt och lite till.. Hoppas att hon blir frisk. Kram
2011-03-21

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Smärtsamt berörande och så bra skrivet.
2011-03-21

  Peter Olausson VIP
smärtan och oron kan föda så mycket som är gott, som din hand i din systers, som goda ord. - Peter
2011-03-21

  Ninananonia VIP
Berör så!
2011-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen