Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du & Jag

Du & Jag

Jag kommer ihåg dig...

Du har aldrig sett mig men dig har jag sett så många gånger.

Jag kommer ihåg dig och det du gjort,

jag kommer ihåg det du känt.

Jag kommer ihåg första gången du såg ditt nya rum,

hur sommaren doftade på väg hem från skolavslutning.

Jag kommer ihåg dig när bilen stannade hos mormor & morfar och du sprang mot ytterdörren,

jag kommer ihåg hur du vinkade när du åkte därifrån.

Jag kommer ihåg när pappa var din hjälte,

Hur det lät när han kom hem.

Jag kommer ihåg när du skämdes för att du inte kunde somna innan julafton,

när du gjorde mamma besviken och när du fick henne att gråta,

när du grät för att de skrattade åt henne.

Jag kommer ihåg när du trodde mer än du visste,

när du kände mer än du tänkte.

Jag kommer ihåg när solen gick ner över skolgården och att det ibland var för ljust för att somna.

Jag kommer ihåg när du var bortskämd och när du var envis,

när du var lycklig och när du efter tio gånger till lärarens förtret inte förstod vad ångest var.

Jag kommer ihåg dig och vart dina vänner bor och alla platser ni lekte vid.

Jag kommer ihåg tjejen i skolan och när du blev besviken.

____________________

Jag önskar att jag kunde se dig springa på gården när jag går förbi.

Jag önskar att jag kunde hålla om dig en gång, känna ditt hjärta slå så fritt.

Jag önskar jag kunde se i dina ögon vad jag inte kan se i mina.

Jag önskar att jag aldrig glömmer dig och att jag alltid får möta dig där du varit.

Mest av allt önskar jag att jag gjort dig stolt och att jag kunde tacka dig för allt du gjort.

Jag önskar jag kunde komma ihåg när du förvann,

Du & jag...




Fri vers av Kyrassiären
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-21 23:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kyrassiären