Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har aldrig köpt eller sålt sex. Det har aldrig fallit mig in att jag kunnat dra in så där en sjuttio tusen i månaden skattefritt om jag bara hade prostituerat mig på gatan. Inte heller har jag någonsin dopat mig med någonting annat än poeter.se


Sett den nya skattsedeln?



Johan och Sylvia träffas över en fika på jobbet.
- Du, Sylvia, har du sett den nya skattsedeln?
- Vad? Nej, den har inte kommit till mig än.
- Jag har ju sparat pengar på banken via automatiska avdrag på lönen, till en sådan där aktiefond under ett års tid. Jag tog ut den samlade summan från banken här om dagen. Pengarna hade inte växt alls, tvärtom hade den samlade summan krympt med kanske en tio procent eller så. Så det kunde inte varit vinstränta.
- Jaså, verkligen?
- Ja, nu kallas det för 'utdelning' på skattsedeln.
- Vad sjutton betyder det?
- Säg det. Om jag skulle lägga femhundra spänn i byrålådan under ett år och sedan öppnar lådan och tar ut pengarna. Är det utdelning då?
- Jamen, det är väl klart att det är, du tar ju och delar ut dem till dig själv då.
- Du skämtar med mig vad?
- Skämtar du?
Plöstligt hörs en hostning och de tittar upp. Där står det en person bredvid dem.
- Skall ni beställa något eller?
- Vad fan menar du?
- Ni har suttit vid det här bordet en stund nu och inte beställt något ännu.
- Du, det här är ju fikarummet på jobbet. Du jobbar inte i någon caféteria här om du nu skulle ha fått för dig det.
- Jag försökte bara sälla mig till den där overkligheten ni båda just har utvecklat.

Här slutar den spännande deckaren och nu är det dags för dig att gå och lägga dig trots att klockan är bara barnet. Det är ju ändå arbetsdag i morgon.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-23 20:48



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
arbete ger frihet
frihet är fängslande
2011-03-24

  peter markurth
arbeit sind nict fur mich gut
2011-03-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP