Definitivt inte bara kulinariskt och gastronomiskt. Snarare fragmentariskt och astronomiskt.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Definitivt inte bara kulinariskt och gastronomiskt. Snarare fragmentariskt och astronomiskt.




MERSMAKENS APTITRETARE

pajsaren på ålderdomshemmet:

jag steg upp för tidigt i dag

bussen går först 10 och 19

vad bör göras? inte vet jag

det blir gott med hemlagad lunch sen

dafgårds får ursäkta mig då

inget är som mammas kotletter

och en dag när himlen är blå

pojken i en gammal mans hydda

spjuvern i ett poppotpurri:

saltet är vårt livs främsta krydda

slut på svammel och svärmeri

jag vill inte leka bort livet

i en egoistisk extas

jag betonar det som står skrivet

och är lycklig med min emfas

 

allt har sin tid; skämta har sin tid

handslag, famntag, klapp eller kyss

bäst är den tid jag gör till Din tid

då känns väldigt länge som nyss

vida världen står på vid gavel

jag kan andas frisk luft igen

lyfta blicken bort från min navel

vandra fritt som Guds vandringsmän

 

LARZ GUSTAFSSON 26/3 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-26 09:30



Bookmark and Share


  Rosen VIP
andas frihetslängtan i varje ord...
känns bra att ta in dem
2011-03-27

  Mats Henricson
En härlig dikt, som doftar vår ! Återigen en briljant skrift från Dig ! Bokmärker !
2011-03-27

  mare VIP
Låter bra, att andas frisk luft igen
2011-03-27

  anits VIP
En underbar dikt där du målar
dina ord så vackert
2011-03-26

  Måna N. Berger
Dikten känns så befriande, som en öppning mot vida vidder och himmel.
2011-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP