Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.serp.nu / www.samuelrajeus.serp.nu


JASMIN REVOLUTIONEN ÄR USA:S HANTVERK?

Det är detta snack som cirkulerar där ut av USA-skeptiker: ”Det är USA som har en hand i oroligheterna i det arabiska upproret.” ”Det är USA som har stulit det egyptiska folkets revolution genom den egyptiska militären.” ”Det är USA som har planerat och genomfört revolten i Libyen för att ta beslag på den libyska oljan och för att klippa det libyska stödet till befrielse rörelser runtom i världen.” ”USA och västvärlden befinner sig i en djup ekonomisk recession och de har startat detta uppror för att ta sig ut från sin ekonomiska kris genom att ta beslag på rikedomen i den arabiska halvön.”

Faktum är att båda de förra egyptiska och tunisiska regeringarna har varit nära allierade till USA och implementerade i många fall den amerikanska politiken i regionen. Både Mobarak och Ben Ali har varit USA:s förlängda arm i många decennier. Även den Libyska regimen och i synnerhet överste Gaddafi har varit och samarbetat mycket nära med framförallt Europa – Italien, Frankrike och Storbritannien – och har varit Europas nära allierade de senaste tio åren. Jag tror inte att varken Europa eller Amerika ville egentigen se någon förändring i dessa länder, däremot folket – de missnöjda, de intellektuella, de unga – ville se en förändring.

Så länge det inte finns något bevis till påståendena som cirkulerar där ute av de så kallade icke – västvänliga - aktivisterna då kan man säga att allt de säger är bara skitsnack.




Fri vers av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 727 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-26 11:17



Bookmark and Share


  walborg
Ingen rök utan eld - och vem gör vem ansvarig och när?
2011-08-04

  Suzy med punkterna
Storebror USA lägger sig bara i om de har något att vinna.
Förändring behövs och säkerligen hjälp också men inte så här.
2011-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP