Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är min sjukdom

Du är min sjukdom i själen, du är smärtan i mitt bröst.
De kallar dig kärlek, jag kallar dig sorg.
Vi känner inte varandra längre, men en gång var du leendet i min mungipa.
Du var mina kritor när jag målade världen.
Men du älskade sorg, världen blev alldeles svart när du försvann.

Ändå kallar dom dig kärlek, när du svek så klandrade dom mig.
Hur kunde jag vara så fel när de var du som orsakade en storm.
Älskade sorg, du kunde krossa mig totalt när du lät tystnaden tala.

Du är min sjukdom i själen, men du försvinner när sprutan glider in i min arm.
Allt försvinner när sprutan låter mig bli kärlek och du blir bara små sorgsna prickar i mina målningar.

Jag är inte längre din, men du är fortfarande min sorg.
Min sjukdom i själen är din kärlek, den smittar ner hela min själ med sorgsna små prickar.

Aldrig kommer jag bli riktigt hel, för såret i bröstet blöder fortfarande efter du skar dig loss från mig.

Älskade Sorg, du var kärlek.




Fri vers av mylullaby
Läst 308 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-03-30 18:00



Bookmark and Share


  VampyrÄngel
Så hemskt och fantastiskt bra skrivet.
Varje ord känns som nålstick.
2011-03-30

  Zelogath
Så djupt, smärtsamt
Insiktsfullt
Jag känner din smärta
Den besvikelse du delar med dig av
Jag har känt samma
Den frustration
Att känna sig orättvist behandlad
Samtidigt som man själv blir utmålad
Som den felaktiga
Den sjuka
Den sorg du beskriver
Som var din kärlek
Långt där inne, fortfarande en kärlek
Men din besvikelse sätter krokben för dig själv
Förlåtelsen
Kanske inte verbal
Men själslig
Det är den som kan bota den sjukdom av sorg som grumlar ditt blott med sorg
Du förtjänar ett leende
Ställ dig framför spegeln
Bjud dig själv på ett leende
Så ska du se att det smittar av sig på din spegelbild
Den bild som omvärlden ser av dig
Bevisa för dessa människor
Att du är botad från hjärtesorg

Applåd för dina ord
2011-03-30
  > Nästa text
< Föregående

mylullaby
mylullaby