Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vantarna

Jag längtar efter fantasifull stillhet
rastlöst lugn och tryggspänningsrus

Jag tänker ofta på
brända broars
historia
och regnblöta
vantar

Jag tar mitt jag
på halvseriöst allvar
och är ganska nöjd med
livsförlängande skratt
i helgalen miljö

Kakan har jag ätit
och med blötade fingertoppar
plockar jag upp smulorna

Turbulenta
timmar
blåser iväg i tidens vind
och nu är vantarna
blöta
igen




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 250 gånger
Publicerad 2005-12-19 21:36



Bookmark and Share


  Propella
Aaaah. Ljuvliga metaforer, snyggt förpackade.
2005-12-20

  Hans w-art Westlund VIP
fin känsla på denna. lite nysnöton. funderade på ordet "blötade", skulle inte fuktiga passa bättre, men du kanske vill ha ett udda ord i? gillar vanttemat som följer texten.
2005-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan