Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kluddrade ner detta i mitt manus under en teaterlektion.


s t r ö m a v b r o t t

Fumlar fram i mörker,
trevar efter lampknappen.
Osäkra, livrädda händer
som söker,

finner, men
inget ljus tänds.
Proppen har gått?
S t r ö m a v b r o t t?

Mörkret gapar,
slukar, sväljer.
Jag andas i minuter.
In genom munnen,
ut genom näsan.

Paniken griper tag.
Skakar, skakar, skakar.
Och ångest
och förtvivlan
och gråt
försvinner in i tystnaden.

Och ingen kan nå dit,
ingen kan ta din hand.
När ljuset går på
kan man inte riktigt justera tillbaka
ögon, hjärna, hjärta.
Det tar ett tag att vänja sig.

Och man är alltid
r ä d d.
Rädd för ett mörker,
en tystnad.




Fri vers (Fri form) av Miss Ericson
Läst 323 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-03 17:13



Bookmark and Share


    LitenOskyldig
Det är lyckat när man kluddrar, och det blir bra. Så kluddra mer, kluddra mer!
2011-04-06

    Snelin
fy F A N vad bra, Angelica! så jäkla bra, sant, vackert och rent av UNDERBART skrivet!
2011-04-05

  filosofian
det är aldrig mysigt eller bra med tystnad när man inte vill ha den. Tystnad är bara bra när man har valt den själv. :)
2011-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Miss Ericson
Miss Ericson