Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Combodikt nummer två för mig och Max Poisé




Flyktförsök (tillsammans med Max Poisé)

Jag fick en längtan
att resa bort när
jag såg flyttfåglarna
komma hem från söder
i skydd av skymningen
sent häromkvällen

men längtan fastnade i dina ögon
rev sönder mina drömmar
och fängslade mig under skenet av färden

jag ville slå mig fri
komma bort
komma hem
bara flyga iväg
men hjärtat
vägde fortfarande
tungt till minnet av oss

där dörrar öppnades stängdes möjligheten
att dö i dina armar
flykten var egentligen inte bort
det var att finna
en glömd,
gömd och bortsprungen dröm

jag hade längtan
men vad är längtan
utan förfogande av mod?
jag var en vilsen skugga
av en man som inte längre fanns

att slåss med ödet
att brottas med dåtiden
krossade min vilja att finna

är inte längre riktig
när skymningen faller
är inte längre sann
när historien ska falla på plats

nu lever jag bara genom orden
och vilar i skuggsidan av tiden
i väntan på dagar som redan flytt.




Fri vers av Niclas Petersson VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-04-05 21:20



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Suveränt samarbete och jag applåderar det lästa
2011-04-08

  Emme VIP
Mycket vackra rader, ni funkar
kanon ihop!
2011-04-06

  Junitvillingen
Det här flyktförsöket gör ni riktigt bra tillsammans! Men vad annat är att vänta när två så djupsinniga män slår ihop sina författarskallar...då bara flödar orden som den vackraste vårbäck, eller som den mest ystra kalv som blir utsläppt i gröngräset för första gången. Jag niger djupt, räcker fram en jättebukett rosor och säger "Ni har gjort det igen!!". KANON!!!
2011-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP