Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Annat ljud i skällan

Gränsen för så kallat riskbruk av alkohol är - enligt Folkhälsoinstitutets rekommendationer - 14 glas i veckan för män, men "bara" nio glas för kvinnor.

Varför denna skillnad? Enligt en expertgrupp anlitad av Folkhälsoinstitutet (FHI) finns nämligen inget vetenskapligt stöd för en lägre gräns för kvinnor.

FHI:s generaldirektör Sarah Wamala menar att det inte är möjligt att föreslå en höjning av gränser för kvinnor; det skulle skapa starka reaktioner bland såväl praktiker som politiker...

Märkligt, i detta jämställdhetens tidevarv, då kvinnan inte under några omständigheter får ses som svagare än mannen.

Hade det gällt löneskillnader hade det varit annat ljud i skällan.




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-09 08:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund