Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Gud förbjude...

Nya politiska partiet Kristna värdepartiets ledare Per Kronlid och Humanisternas ordförande Christer Sturmark debatterade häromdagen på Norra Real i Stockholm kring temat ”Kristen eller sekulärhumanistisk värdegrund – vilket samhälle vill vi ha?”.

Man kom ganska snart - och inte helt otippat - in på äktenskapsfrågan:

Sturmark: "Vår grundprincip är att man bara förbjuder saker som man kan påvisa är skadliga." (Dagen.se)

"Du lyckas inte leverera ett enda argument till varför det skulle vara skadligt att två myndiga människor som älskar varandra och inte står i beroendeställning ska få gifta sig."

"Jag accepterar att din Gud anser att homosexuella inte får gifta sig. Jag accepterar att du som troende vill följa och lyda detta. Men knäckfrågan är varför du också vill att alla vi andra som inte tycker så ska rätta oss efter vad du tror i den här frågan."

(Behöver jag påpeka att Kronlid inte levererade några svar alls på ovanstående? Utöver att "samkönade äktenskap är onaturliga"?)

Här fångar Sturmark de huvudsakliga egenskaperna hos (läs: problemen med) religiöst betingad politik:

1. Man saknar sakliga argument för sina politiska ståndpunkter. (Nej, jag räknar inte argumentet "För att Gud har sagt det!" som nå't sakligt argument, det håller inte i en politisk debatt).

2. Man vill att lagstiftningen skall grunda sig på den egna föreställningen om och tron på "vad Gud har sagt", vars konsekvenser man då menar skall gälla alla.

Det vore politiskt självmord för Per Kronlid att i klartext medge ovan nämnda punkter, och det är han sannolikt högst medveten om. Därför undviker han det så långt han förmår. Det räcker dock inte ända fram...

"Det som kanske mest fick publikens ögonbryn att höjas var den skrivelse som handlar om att Kristna värdepartiet vill upphäva lagen som förbjuder barnaga från 1979. Partiets motivering är att 'förbudet hindrat föräldrar från att utöva sin auktoritet'."

Gud förbjude att detta parti får något som helst inflytande i svensk politik... någonsin.


http://hakans-blogg.blogspot.se/
https://www.youtube.com/user/MrHKWD
https://www.facebook.com/profile.php?id=100006563628070




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 425 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-07 17:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund