Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten handlar om ett år av cytostatikabehandlingar och ett nytt liv som väckts


Det gör ont

Vår
åh vad jag har längtat

Du kom ej i fjol
Varför

Du svarar
Jag kom visst i fjol
men du såg mig ej
Var var du

Jag tänker

Det gör ont
Det gör så ont
Jag känner bara smärta
Mitt hjärta sörjer

Nattsvart dvala
Dimma och svaghet
Gråt och lidelse

Ingen förstår
ingen vill förstå
för det gör ont

Våren passerar
sommaren passerar
och osynlig du var
Det gör ont att minnas

Vår
Begriper du varför jag vill omfamna dig

Jag ser dig
jag känner dig
vill vara med dig

Din doft är av unken jord
du finns
du finns

Kom igen nästa år
och nästa år
och nästa år
lämna mig aldrig mera
du vår




Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 542 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-12 08:15



Bookmark and Share


  aol
Smärtsamt griper din dikt tag i mej
2022-11-18

  Junitvillingen
Om man t ex på grund av sjukdom inte haft ork att njuta av det som för andra är så självklart, då blir upplevelsen - den dag som krafterna väl återvänder - så stark. Man vet vad man gått miste om - och man vet hur värdefullt livet är. Våren är en fantastisk tid, hoppas du kan njuta till fullo nu. Kram!
2011-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP