Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Då jag för tre månader sedan fick en stroke och hamnade på sjukhuset, kom de och passade mig varje 20 minuter hela första dygnet. De lyssnade på dunket i min kropp, därav kom jag på denna text. Idag är jag nästan felfri.


Dunket i min kropp

En speciell morgon
en speciell dag
då halva min kropp
försvann från mitt sinne
förstod jag inte först
vad som hände

Mobilen låg på bordet
en signal till hjälpen
den gula bilen kom
jag förstod inte först
att jag måste med
den gula bilen

Raka spåret in på röntgen
inget blod därunder skalet
så bra så bra
en liten kula i en åder
satte stopp på flödet
lösande medel sattes in

En speciell kväll
prövade jag att stå upp
halva kroppen stod upp
andra sidan föll över
då jag inte kände den
En speciell natt

Med folk i vita rockar
in och ut de for
pumpa upp på armen
och räkna mina slag
dunket i min kropp
en viktig sak att mäta

Nästa dag en ny dag
en speciell dag
då jag bestämde att
jag ska gå med båda benen
den viljan gav mig
en speciell kväll

En spännande speciell morgon
vilar på båda benen
tar korta steg framåt
Med min vilja och
dunket i min kropp
steg jag opp

Hem ljuva hem
ett speciellt hem
mitt fina hem


















Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-01 20:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP