Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Teorier om uppkomsten av ångest

Ångest . . . . . . . . . .

Är det kanske särskilda celler som skapas inuti en som ersätter de normala cellerna i kroppen? Det är kanske därför mitt hjärta inte slår som det ska längre - kanske 37% av mitt hjärta består av ångestceller?

Eller kanske är ångest en sorts mikrober som lever i luften och tar sig in genom näsan, kryper igenom flimmerhåren och börjar reproducera sig hejdlöst i en oskyldig människokropp? Är det därför jag har bacillskräck, för att skydda mig själv från nya angrepp??

Är ångest en inflammation i min hjärna som startade redan som barn? Kanske blev jag så ”slagen” som barn att en inflammation startade och växte tills den skapat en funktion i hjärnan som gjorde det möjligt för mig att kunna fortsätta terrorisera mig resten av livet – från själva insidan av mig själv.

Det känns ju som att något finns i min hud. Är ångest kanske kvalster eller andra små djur som bygger nya städer innanför huden? Hur tar de sig in?

Hur tar sig ångestdjuren in i mina muskler? Är det via blodet? Kanske fick jag ett skärsår någon gång, och kanske fick jag någon infektion i det såret, kanske som stelkramp? För det krampar ju och drar i mina muskler, och inte fan är det jag som gör någonting, det känns ju inte som att det är jag.

Jag tippar på att det är de där små hemska djuren som ställer till det.
Vad tror du?




Fri vers av Kian Nesca
Läst 555 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-14 16:03



Bookmark and Share


  Herr Funderare
Jag tror att det är de små Gnorfarna som gömmer sig lite här och var i vårt samhälle, som gräver sig in i våra hjärnor.
Sedan lägger de några ångest-ägg där.

Efter de har gjort sitt verk, kryper de tillbaka till sina hem, lite här och var, mestadels i städer.
Där har de en stor tv-skärm där de sitter och tittar på deras ångest-offer och skrattar åt hur det beter sig.

Gnorferna har en egen tv-kanal som heter Ångest.
Där samlar de, det bästa av alla offer de har skapat.
2011-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Kian Nesca
Kian Nesca