Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ModersVrede

 

 

 Mamman hade valt män med idiotsidor förr.
Denna gången hade hon i sin chock av sorg
regredierat, blivit som en flicka i hans famn.
"Ta hand om mej".
Pojken hade redan begynnt sin kristus-vandring,
med stora gapande sår i själen som ingen såg.


Men när denna nya man började behandla
pojken ungefär som han behandlats av sin far,
då gick mammans slumrande instinkt & intuition
igång. Taxi ringdes, & på arslet i kallingarna åkte
den så kallade mannen ut på asfalten så det sjöng
om det, & alla hans prylar också. Mors ögon glödde.


Det blev ett Uppvaknade för mamman & pojken.
Denna natt blev han lika älskad som Alexander
i Bergmans film, när mamman upptäckte honom
på vinden. Sakta togs familjens sår omhand.
Sakta läktes det trasiga, när Gud & Kärleken
& Sanningen fick access. Livet ställdes tillrätta.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-04-14 20:51



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berör så!
Mitt hjärta ryser.
Men blir glad över moderns vrede.
Skönt att hon vaknade och vågade
stå upp för sitt barn.

Mycket bra skrivet!
Skimrar som en pärla i mörkret.
Väcker mödrars instinkt!
2011-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP