Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Dig med de vackraste isblå ögon jag någonsin fått äran att blicka in i...


Varg möter Lejon

Isblå ögon betraktar mig stilla, läser mina rörelser, inväntar mig
Jag har blivit utvald, utan vetskap om det byte jag tros ha blivit
Obekymrat vandrar jag vidare, i min egna tankevärld
Omedveten om det vackra vilddjuret, endast några meter framför mig...

En känsla, en vetskap av att vara i blickfånget
väcker mig ur min privata sfär
Rovdjuret inom mig vaknar upp, vem betraktar mig i mina fårakläder
Vems blick bränner i mitt sinne, mitt undermedvetna
Vem får min puls att rusa, håren att resa sig i nacken av välbehag...

Sökande ser jag mig sakta omkring, och fastnar i blicken från en Varg
Isblåa, intensiva, vilda, stirrar de in i mina, med lugn och styrka
Söker av mig, tror sig för ett ögonblick se något annat än jag är
Inser inte ännu att Varg mött Lejon...

Ät mig, sluka mig hel, men tro inte att jag viker mig för Dig
Sätt min själ i brand, få mig att spinna, ryta, skaka
Men tro aldrig att ett Lejon går att tämja
Jag är vild, rasande, självständig, och starkare än Du
Jaga mig, riv mig, yla för mig, jag leker gärna på dina vilkor...

Begynnelsen till ett leende spricker upp till tyst skratt
Du inser att jag inte viker undan med blicken, så vem viker då först?
Vilddjur mot Rovdjur, en jakt av lust, nyfikenhet, möjlig passion
Stadigt utan att blinka håller jag dig fast, ler lätt tillbaka
Mina gröna fick dig att rodna, fick dig att vika, väckte förhoppningsvis
något hos dig...




Fri vers av Mystica
Läst 403 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-04-18 10:44



Bookmark and Share


  TT
...utan att gå på djupet om varför...men texten ger mig lite rysningar längs ryggraden...text med mycket inbyggd spänning och dramatik...fascineras av användandet av just varg och lejon som symboler för människorna i texten...vill läsa texten igen och igen...mycket bra! Gillar!!!
2011-05-02

    ej medlem längre
Härlig skrivelse,skön styrka i berättelsen.
2011-04-29

    NewDeli
Underbar! Läste den med ett leende på läpparna. Vilken passion. Vilket möte.
2011-04-27

  detvarengång...
Du berättar så fint. Och ja, vi rymmer både fåret, lejonet... och vargen.
Tycker du beskriver något om hur vi blir medvetna i och inser vår styrka och hur vi kan använda den på ett vackert sätt. Att inte bli offer...men inte heller maktfullkomliga.
En rörande historia om insikt och inre kraft.
2011-04-21

    ADI Nehlin
stark text..tyckte om
2011-04-20

  PPQ
riktigt riktigt bra
2011-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Mystica
Mystica