Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våra liv som rebeller.

Det är krig mellan barnen på vår jord.

Dom står på flygplatser som Charles de Gaulle med k-pistar i höger hand och en provsticka doftandes av DKNYs nya parfym i den vänstra.
Dom tänker att, fy vad bra, här kan vi döda på taxfree, säga någonting nationalistiskt efteråt.
Vi försvarade vårt land, med våra händer försvarade vi vårt land.
Med en k-pist i höger hand och en provsticka doftandes av DKNYs nya parfym i den vänstra försvarar dom vårt land på taxfree.

Ett människoliv har aldrig varit billigare.
Ett offrat liv har aldrig haft större röda bokstäver på erbjudandeskyltarna.
En livlös kropp har aldrig varit ett sådant lyckat spontanköp tillsammans med den nya DKNY parfymen och en flaska wiskey.

Det är krig mellan barnen på vår jord.
Dom leker mänskliga sköldar framför Barbie och Ken.
Dom kastar senapsbomber och blandar ihop en ny, en av ketchup.
Det är krig mellan barnen på vår jord och ibland så går vi ut med några plakat på första maj och tänker att nu, nu ska dom sluta.

Men det är fortfarande krig, fortfarande är det krig mellan barnen på vår jord.




Fri vers av Edit Amanda Larsson
Läst 348 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-19 00:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja det är bedrövligt.Bra dikt.
2011-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Edit Amanda Larsson
Edit Amanda Larsson