Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag måste vi alla

du som dömer min moder
dömer också mig

ty en dag måste vi alla
vända åter i det skenbara ljuset
för att förstå det spektrum av mörker
vår fader lämnat efter sig

först då kan vi lämna motorvägen
för de små skogsstigarna
ute till havs




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-23 07:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar!
I synnerhet den sista strofen - den får min hjärna att jobba för högtryck för att frammana bilderna! :-)
2011-06-13

    ej medlem längre
En fascinerande och säregen dikt som jag starkt uppskattar.
2011-05-24

  Anna*
Ja, din text berör ... Det är inte alla som vågar se helheten, skuggorna likväl som det avslöjande ljuset.
2011-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson