Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brisbane

I Brisbane tänkte jag på hamnkaptenen
som såg flygfiskar på trottoaren.
Han brukade säga till mig:

”Det kan tyckas märkligt
men jag har södra korset
i en ask under sängen;
det är för vackert när
de kommer in från Fiji.

Mina vänner!
Jag vill inte bli biten i ögat –
jag vill få frid.”

Allt man har ryms i en sten,
man kan ha den i fickan,
och när man tittar uppåt
är stjärnorna där

och flygfiskarna.




Fri vers av Den försvunna
Läst 520 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-04-28 02:39



Bookmark and Share


    inavlad
ahh.
2012-12-21

  Nina V A
Ja tack liksom, helskön rörelse och fantasitriggande, man finner sig resonerande och ivrigt kretsande inuti dina bilder
2011-05-08

  cilax VIP
en märklig text, en fläkt av Jorge Luis B. Lämnar en med en stämning av ouppfylld längtan
2011-05-02

    ej medlem längre
exstatisk, mycket svalkande, känner vind och luft och ett sovande äventyr i en slags samma "Sju sorters kakor"-glädje/värld. och nu blir jag pirrig och vill nånstans!!

"det är för vackert när
de kommer in från Fiji."

:o)
2011-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Den försvunna