Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På psyket





Långa korridorer där trasiga människor vankar fram och tillbaka

Det är synd om människorna tänker jag när jag går till rökrummet

för sjuttiosjunde gången, och där möter kvinnan som inte kan 

ett ord svenska och som gråter som ett barn, klagande hjärtskärande

Skötarna sitter mest och fikar, men när de tittar ut på avdelningen

så lyser de över oss lidande, vilket är ett ljus i mörkret som lindrar

depressionerna, psykoserna, och alla andra diagnoser

Psyket är för mej en fristad, ett andrum, ett ställe att få vila

ut, en refug i en stressande omvärld, där jag får mat, medicin,

omtanke och medkänsla från medpatienter och personal

Sakta men säkert kommer vi psykfall upp på banan igen

Psykiatrin är inte så dålig som det sägs, iallafall inte den

kliniken som jag brukar ligga på.

 

 

 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-28 17:45



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Så bra att det finns sådana ställen där du kan känna dig trygg :I
2011-04-28

  aol
samma säger min bror,
2011-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP