Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam i natten, där finns jag.

Ensam i nattens kyla.
Himlen är klar och stjärnorna
ser ner på mig.

Det värker i min kropp.
En bil kör förbi,
där jag går på gatan.
Men ingen bryr sig om,
denna flicka som haltar fram
och vars tårar runnit.

En ensam gatlykta,
har kraften kvar att lysa.
Dom andra har slocknat,
så som livsglöden inom mig.

Ur mina hörlurar,
dunkar musiken så det gör ont.
Men den räddar mig,
från mig själv.

Månen ser där jag går.
Ensam och kall, så som jag,
ser den ner på mig.

Jag sträcker ut min hand.
Försöker omfamna den,
trösta så som jag vill att någon tröstar mig.

Faller ihop på gruset
och blir liggande där.
Långt borta hör jag skratt.
Får jag ta del av eran lycka.
Ser ni mig om jag ligger här?
Hör ni mig, om jag ropar på hjälp?
Bryr ni er om denna främmande flicka
med sitt förut hårt sminkade ansikte,
förtvivlat av smärta och sorg?

Mina tårar börjar rinna igen
och jag kryper ihop.
Vill krypa ihop i mig själv,
i nattens kyla.

Medans världen runt om mig,
fortsätter som vanligt,
försvinner jag i mörkret.




Fri vers av Monticha
Läst 384 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-28 18:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En text med mycket känsla om den ensamhet och den sorg man ibland kan känna när man vandrar ensam under en klar svart stjärnhimmel och allt som tycks finnas runtomkring är likgiltighet. Det är mycket kyla, mycket isolering och många tårar som bara faller till synes helt okontrollerat när man släpper fram dem under sin tröstlösa nattliga promenad. Jag gillar verkligen miljön i den här dikten som förstärker gundtonen och gör hela dess stämning mycket levande och påtaglig. Och att vilja ge den stackars månen lite tröst känns som en mjuk och välvillig handling. Kanske kan man ge den den en smula av den tröst, den värme och den omsorg som man själv i sin förtvivlan så väl skulle behöva men som man för tillfället så innerligt saknar. Världen är sannerligen inte alltid vacker och ibland är alllting tyvärr bara hårt och kallt. Man känner verkligen gråten och ödsligheten på gatorna i den här dikten och allt är mycket bra poetiskt fångat och uttryckt.
2011-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Monticha
Monticha