Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TANKARNAS TRÄDGÅRD

 

I tankarnas trädgård
där är de skönt att vara
Där blommar minnena
och där prunkar
kärlekens rosor röda

 

I tankarnas trädgård
där skuggar träden
de hetaste känslor
Där förnimmer man doften
av själva livet
Där slingrar sej växter
som de älskandes armar

 

I tankarnas trädgård
ler näckrosdammen
Där värmer solen frusna själar
Där blommar alltid körsbärsträden
Och där kan man gömma sej
inför världen

 

M-L




Fri vers av Maj-Lis VIP
Läst 967 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2011-04-30 09:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert och mjukt !!!
2012-09-28

  Skogsfen.
Där nära näckrosdammen vill jag gå, vackert och kärleksfullt. Kram
2012-08-05

    tatanka
Gillar mycket!
2012-06-21

  Söderman
Allt efter livsåren samlas blir "tankarnas trädgård"
en allt viktigare plats. Som du beskriver den är den
som jag önskar och hoppas att den skall bli.
Sköna uppbyggliga rader.
2012-02-16

  M M Mannheim VIP
En fantastisk dikt, kära Maj-Lis! Ska sända dig ett mail direkt till dig!
2012-01-11

  Sommarnattsljus
Vill också tillägga att jag verkligen gillar rytmen och ordvalet. Och formen och bildspråket! Tack!
2011-12-11

  Sommarnattsljus
Jättefin text M-L! Helt underbar! I den trädgården vill jag gärna vara. Känner att jag skulle vilja måla en tavla som innehåller det dikten uttrycker. Verkligen inspirerande! Men jag skulle tycka att det kändes skönare om det hade varit ett litet mellanrum (för att indikera en ny vers) varje gång "I tankarnas trädgård" återkommer. Det skulle kännas mer vilsamt, tycker jag. Tack för den fina texten iaf. Den trädgården kommer jag att besöka igen! Bokmärker!
2011-12-11

  aol
underbar poesi som berör mitt hjärta,
2011-10-13

  Kalle.O
Gillar ditt sätt att skriva!
2011-10-06

  Celticgirl VIP
Jag tyckte om denna text. Du har fina bilder som du förmedlar med enkla ord. Jag ser mig själv går runt i en stor prunkade trädgård där mina minnen glider förbi.
2011-10-05

    wildrosen
så vackert du skriver, applåd
2011-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Maj-Lis
Maj-Lis VIP