Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det behöver inte nödvändigtvis vara just mitt eget huvud, det kan precis lika gärna vara ditt. I hästpolo eller fotboll går det bra med i stort sett vilket huvud som helst, som jag lärde mig av att se filmen 'Mannen som ville bli kung' med Chan Connery.


Något litet om poetens eget huvud






Jag har tyckt mig förstå skrivandets själva melodi och beskaffning.
Man skriver en text och ger den en ram just för det skälet att kunna stoppa den med alla de där orden som ligger och skräpar uppe på loftet av ens eget huvud.

Icke blott farstun och de tre därpå liggande våningarna vill vara med och utforma, även vindsvåningen med alla dessa 'att, som, och, liksom, ehuru, medan' etc trängs ju i dörröppningen för att få vara med på festen.

Ens eget huvud är ett hus ungefär på samma sätt som ens efternamn kan vara ett handelshus, en firma, ett handelsbolag.
Behovet av att låta fantasin flöda och även en smula skena stundom, är förstås möbleringen och det mer fasta bohaget, medan väggarna utgör erfarenheten och inramningen.





Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 550 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-01 16:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP