Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag lade inte ner mycket av finlir på den här texten, som du ser i rubriken, mest för att göra litet morgongymnastik sittandes på stjärten. Bilden är förstås min typ av 'Hötorgskonst', som den låter sig avbildas av kamerans nyfikna lins.


Dagboksrim, mest för att få igång pennan






Utgår strosande från hornet
med sikte på kaknästornet
står och ser ut över nejden
tittar ner och ser blejden

jag tänkte genast på blygden
som betyder mycket för bygden
liksom den där staken
vilken håller flickan så vaken

Västerbron fram välvd i kurva
lägger bort tanken på murva
trots korta kjolar i maj
samt kavajer käckt på svaj

de vilka möts såväl på fina kontor
som i parker och gatans dyra hor
Rålambshovs park och bad
utgör en pärla i vår stad

där står ledigheten på pass
för envar fin i lättklädd stass
slickar sin glass, dricker sin öl
blickar över mälarens yta till pöl

solen den glittrar i detta vatten
lämnar det sedan enkom för natten
i den larmar gatans vandaler
till skillnad från soldyrkarens sandaler

med sikte på gärdets gräsiga kupé
paradis för hundar, ja människor me
friserade i olika typer och stilar
över dess yta ungarna ilar

de prövar sina drakar i skyn
långt borta från sagans Bullerbyn
buller finns nog av i denna staden
liksom spelet, skimret, känningar i vaden*

i bilen finns kanske en eller annan kudde
men det är alls inget mot Waldemars udde
där trängs konst med lätta utflyktskorgar
för det Stockholm turistglatt soligt borgar






*Stadens gator, lungor till parker, öar och broar är inte bara Stockholm Maraton vareviga år när sommar tar över efter vår, över alltihopa syns joggarens takt, längs stränder med mete, kanoting, cyklar och grönskans prakt.




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 616 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-02 09:13



Bookmark and Share


  systra
Det där var en läppstreckar text =D.
Kuligt och finurligt
2011-05-02

  ULJO
Det lyckades du verkligen med, att få igång pennan på ett formidabelt sätt.
2011-05-02
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP