Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan att förlora perspektivet

jag behöver någon som tvättar mina kläder
klär på mig naken
och för mig till min skapare

som får mig att börja skapa
mannen som tittar ut som ett barn
mellan raderna

jag behöver barnet
som inte behöver öppna sina sinnen
för att se nöden och misären som råder
under rådande förhållanden

utan någon som klarar att vidga sina vyer
utan att förlora perspektivet
under vatten

jag behöver rymden som vägrar att rymma
som vägrar att rymmas i en näve av salt

som ständigt söker nya planeter
spontana ögonblick av glädje
som ett igenkännande skänker
en luttrad själ i glashus




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 231 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-02 12:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson