Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om du bara har litet fantasi kan du säkert ana att trädet till vänster i bild är ett barrträd medan vattnet däremot hör till Klarälvens väna vatten.


Herr Gran och fru Björk


Det stod tvenne träd i en glänta. Plötsligt sjöng en röst av längtan, som suset i grenar med barr, den sjöng så vackert den kunde med tvekande klang och risande darr. Den sjöng en förfrågan till björken intill, en vädjan om något sådär som granar stundom vill.

-Fru Björk, jag har en önskan ni kan bevilja eller avslå. Det är att se er nakna gestalt, en gestalt som det anar jag vitt ni kan bestå.

-Ack herr Gran. Ni skulle ha sett mig i vintras för blott någon månad sedan, då var jag trots viss grånad, både vit, naken och skön. Medan ni aldrig står oklädd men skimrande om än ibland sovande, så stolt och så grön.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 520 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-11 23:38



Bookmark and Share


  Vilsen Annette-hittar vägen
Ja en del klär av sig och andra inte.... hi hi
2011-05-12
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP