Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Farligt inspirerad av något som anders perols skrev om en gång här inne på poeter. Här du anders, är svaret. Bilden illustrerar det som varje navelskådare med aktning brukar iaktta, genom kontemplerbar portabel tystnad under sessionen.


Något litet om den nakna sanningen





Eftersom jag anser det vara orättvist
att vinterbadare inte har möjlighet

att vinterbada året om här hemma
i vårt avlånga land så har jag nu

som affärsidé att, inspirerad av alla
dessa alltmer populära skidtunnlar, bygga

ett hotell som erbjuder
just vinterbad sommartid.

Det går till så att en stor hall
med många 'bås', för mer

privata nakenbad, kommer att finnas
med en temperatur på tio minus och

i dessa bås små istäckta bassänger
med tillfälligt upptagna hål i.

För den som vill kommer där även
att finnas tillgång till bastu.

Nä, inte den sorten du tänker på
utan mera den där som handlar om

att få smisk på stjärten med kvistar av björk.
En rejäl risbastu är det tal om här.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 1003 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-13 09:47



Bookmark and Share


  ULJO
Intressant idé du väcker här.
2011-05-13

  ULJO
i
2011-05-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP