Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad händer när man ser sitt barn för första gången?

När han kom fram till henne som höll den lilla i sin famn
Kikade den lillas stora bruna ögon fram
Och just då, försvann gravitationens kraft
Och alla problem han någonsin haft
Allt kretsade om denna underbara lilla
Det var hon, som han aldrig skulle kunna tänka sig att göra illa
Detta var mening med hans liv
Allt han ville var att hon skulle vara lycklig
Och skydda henne från att ta fel kliv
Som kan förmå henne att trilla
Och skydda henne från att göra sig illa


Han tittade på henne som en man ser på solen för första gången
Från och med nu var han alltid fången
Han ska finnas för henne så länge han finns till
Det var han tvungen att göra, vare sej
Han vill eller ej




Bunden vers (Rim) av majsan ts
Läst 241 gånger
Publicerad 2011-05-14 10:24



Bookmark and Share


  majsan ts
Tack för tipset! Det ska jag prova. :)
2011-05-14

    Phantasos
Som konstruktiv kritik till en dikt med fint tema, så skulle jag råda dig att skriva "Vare sig han vill eller ej", dels för stavningen, dels för rimmet. (sig och ej rimmar, på uttal). Du kan tom. skriva sej, eftersom det numera går.
2011-05-14
  > Nästa text
< Föregående

majsan ts
majsan ts