Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Den verkliga kampen

Jag fascineras ibland över hur vi människor har en tendens att upphöja och glorifiera enskilda personer, att låta dessa få förkroppsliga alla våra drömmar, vår längtan, våra förhoppningar om en bättre värld...

Och tvärtom... som om ondskan i världen inte vore betydligt större än en enskild person.

Som om halva slaget var vunnet, bara man tog kål på vederbörande.

Den verkliga kampen mot ondskan utspelar sig i själva verket någon helt annanstans. Hos Dig och mig.

Låter kanske som världens plattityd. Men det är sant.




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 183 gånger
Publicerad 2011-05-15 01:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund