Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nej det här är ingalunda ett skämt, det är bara ett försök att tänka sig in i... Nä, alltså försöka sig på att förstå hur det måste vara att prata på ett sätt som andra kan göra sig bekanta med. Nej, säger jag ju för bövelen, och då menar jag ja.


Är ett nej alltid ett nej oavsett vem man är?






Journalisten till idrottsmannen.
-Hur tycker du det kändes att vinna idag?
-Nä men alltså, laget bar mig ända fram och det är ju för laget och supportrarna man spelar.
-Du gjorde det vinnande målet och det måste ju bara ha känts...
-Nej, men det gjorde det ju. Jag hade laget med mig och publiken förstås.

Expediten till idrottsmannen.
-Kan jag hjälpa till med någonting?
-Nej, jag vill ju bara veta om ni har de här kläderna i randigt.
-Och storleken?
-Nej, men xl skulle passa bra.

Idrottsmannens samtal med en polis vid trafikkontrollen.
-Hej, det gick visst litet fort här eller?
-Nej, jag körde som vanligt alltså.
-Kan jag få se på körkortet och ...papperen?
-Nej, jag har det i plånboken här och de ligger i handskfacket.
-Kan du ta fram dem så jag får kolla upp dem?
-Nej, här skall jag bara ta fram dem om du väntar ett tag.
-Så du går med på att jag får se dem då?
-Nej, jag har dem här om jag bara får...
-För du körde ju faktiskt fortare än 90 kilometer i timmen och det är 90 på den här sträckan...
-Nej, jag körde som vanligt och om det var litet mer än 90 så var det ju det.

Idrottsmannen i kyrkan.
-Tager du denna Magnus Magnusson till din äkta make att bla bla bla...?
-Ja.
-Tager du denna Yvette Roselda Vaktberg till din äkta maka att bla bla bla...?
-Nej, men det gör jag ju alltså.
-Tager du denna Yvette...
-Nej, men det är ju därför jag är här alltså.
-Var det där ett ja eller ett nej?
-Nej, det var ett ja alltså.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 581 gånger
Publicerad 2011-05-15 19:35



Bookmark and Share


  Lajos-Toth
nej, jag kan väl inte säga annat än: ja, detta är roligt!
2011-05-18

  Gunwale VIP
Nej, den frågan kan man inte svara annat än ja på!
2011-05-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP