Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
spf.


Bland UFOn och cykeltrubadurer

varför får vissa människor
aldrig sova lugnt tillsammans
ja varför får vissa människor
inte sova alls
eller ens tillsammans
jag undrar
försöker
sträcker mig efter och luta mig åt
kan inte hålla om och
orkar inte med
avståndet
framåt
bakåt
till mig
dig
oss
för det är slutet på en början som aldrig kom
och jag har tröttat på slut
för att börja om
är det värsta jag vet
och jag vill inte vara kvar här
såhär
när
du har släppt taget
och jag kämpade aldrig
så hårt som jag borde
för mig
för dig
för oss
men
trehundra ord förvandlar lätt
lätta vindar till orkaner
bara genom att titta
på en enda bild
av dig
oss
ingen kan ta det ifrån mig
men
jag är ingen hjälte
eller konstnär
och alla drömmar måste dö nångång
jag börjar med din låda
längst in i mörkret för
himlen brinner inte längre
och det kommer aldrig flyga sånt vi inte förstår
framför våra ögon
sånt vi pekande våra fingrar åt
dom kvällar vi sjöng för varann
och älskade ikapp
ingen himmel
är vår himmel för
glöden slocknade tydligen
för längesen
men jag minns det än




Fri vers av columbus
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-17 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

columbus